+30 2310 797161
karassulis@karassulis.gr
10 tips για να επιλέξετε μεταφορική εταιρεία για την επιχείρησή σας

10 tips για να επιλέξετε μεταφορική εταιρεία για την επιχείρησή σας

Δύο φορτηγά μεταφορικής εταιρείας

Κάθε επιχείρηση επηρεάζεται άμεσα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις μεταφορές εμπορευμάτων. Γι' αυτό και είναι πάντα δύσκολη η επιλογή για την καλύτερη μεταφορική εταιρεία.

Τα θέματα των μεταφορών είναι πολλά και τις περισσότερες φορές προκύπτουν αιφνιδιαστικά. Κάθε ένα από αυτά επηρεάζουν την παραλαβή ή την παράδοση των εμπορευμάτων. Όπως για παράδειγμα ένα πρόβλημα με το φορτηγό (τον τράκτορα ή το τρέιλερ) μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα παραλάβετε έγκαιρα τα προϊόντα σας.

Αν όμως έχετε κάνει μια καλή έρευνα, θα μπορείτε να βρείτε έναν συνεργάτη που να μπορεί να ανταποκριθεί στις μεταφορικές ανάγκες της επιχείρησής σας και να δράσει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.

Σε αυτό το άρθρο συλλέξαμε τα 10 πιο σημαντικά tips που μπορείτε να λάβετε υπόψιν σας για να κάνετε πάντα την καλύτερη δυνατή επιλογή. Θα βρείτε θέματα όπως:

  • Οφέλη που προσφέρει μια αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία
  • 10 tips για διαλέξετε μεταφορική εταιρεία
  • Γιατί ο όμιλος KARASSULIS είναι ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης στη μεταφορά εδώ και 30 χρόνια

 

6 Οφέλη που προσφέρει μια αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία

Με μια αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία τα βασικά οφέλη μιας επιχείρησης είναι:

  1. Οικονομική προσφορά προσαρμοσμένη στις μεταφορικές ανάγκες της επιχείρησης
  2. Έγκαιρη παράδοση ή παραλαβή
  3. Ασφάλεια εμπορευμάτων & μικρότερος κίνδυνος ζημιάς ή απώλειας
  4. Παρακολούθηση φορτίων και διαδρομής
  5. Βέλτιστη διαδρομή και χειρισμός φορτίων
  6. Αυξημένη παραγωγικότητα επιχείρησης, αφού ξέρει ακριβώς πού είναι το εμπόρευμά της και πότε θα το παραλάβει 

 

10 tips για διαλέξετε μεταφορική εταιρεία

Η διαλογή μεταφορέα είναι δύσκολη γιατί οι επιλογές είναι πολλές, και απαιτητική γιατί ο συνεργάτης αυτός θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις καθημερινές εργασίες μιας επιχείρησης.

Γι' αυτό πρέπει να αφιερώνετε χρόνο ώστε να αξιολογήσετε σωστά τους υποψηφίους και να βρείτε αυτόν που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας.

Για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία αξιολόγησης, σας παραθέτουμε όλα αυτά που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για μια μεταφορική εταιρεία:

 

Έχει GPS tracking;

Όπως έχει αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο, αν θέλετε να έχετε τον πλήρη έλεγχο των μεταφορών σας, τότε σίγουρα πρέπει να επιλέξετε μια μεταφορική εταιρεία με GPS tracking στα φορτηγά της. Έτσι, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως ο εντοπισμός του φορτίου και του φορτηγού, οι συνθήκες μεταφοράς, η οδική συμπεριφορά του οδηγού, η διαδρομή που ακολουθείται, η εκτιμώμενη ώρα άφιξης ή ο ακριβής λόγος καθυστέρησης. Μία μεταφορική εταιρεία πρέπει να έχει εξοπλίσει τα φορτηγά της με gps trackers τελευταίας τεχνολογίας για να είναι σε θέση να σας προσφέρει άμεσα όσες πληροφορίες χρειάζεστε.

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του GPS tracking στόλου από εδώ.

 

Τι υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει;

Ξεκαθαρίστε τις υπηρεσίες που απαιτεί η επιχείρησή σας, για να μπορείτε να δείτε ποιες από αυτές μπορούν να εξυπηρετηθούν από τη μεταφορική εταιρεία. Μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες σας ή πρέπει να συνεργαστείτε και με άλλους μεταφορείς; Αν η επιχείρησή σας χρειάζεται πάνω από μία υπηρεσία και όχι μία απλή μεταφορά, η συνεργασία με πολλούς μεταφορείς πολύ πιθανόν να φέρει αύξηση στα κόστη και στους χρόνους παράδοσης. Αν όμως μία μεταφορική μπορεί να προσφέρει πολλαπλές λύσεις με όσο το δυνατόν μικρότερη συμμετοχή συνεργατών, θα ωφελήσει σημαντικά την επιχείρηση.

 

Πόσο ευέλικτη είναι;

Ο συνεργάτης σας στις μεταφορές πρέπει να είναι ευέλικτος και να μπορεί να κινηθεί με ελαστικότητα για να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας, ειδικά αυτές που προκύπτουν ξαφνικά. Αυτή η ελαστικότητά του είναι που θα μπορέσει να σας "βγάλει" από μια δύσκολη κατάσταση. Αν για παράδειγμα χρειαστεί τελευταία στιγμή να αλλαχτεί το δρομολόγιο ή μία διεύθυνση παράδοσης, θα μπορέσει να ανταποκριθεί; Κάντε τέτοιου είδους ερωτήσεις στους υποψηφίους για να πάρετε μια ιδέα για την ευελιξία τους.

Σε αυτό το σημείο σημαντικό είναι να μάθετε και για τα διαθέσιμα δρομολόγιά τους. Το πόσο συχνά έχουν και πόσο άμεσα μπορούν να αναλάβουν τη μεταφορά του εμπορεύματός σας, είναι επίσης μία σημαντική ένδειξη για το επίπεδο της ευελιξίας τους.

 

Τι ασφαλίσεις μπορεί να προσφέρει;

Η ασφάλιση των φορτίων που προορίζονται για μεταφορά, είναι απαραίτητη για την προστασία τους από αναπόφευκτες ζημιές. Μάθετε για τα διαθέσιμα συμβόλαιά τους και τι καλύπτουν. Συνήθως καλύπτουν εμπορεύματα που μεταφέρονται μέσω οδικών, σιδηροδρομικών ή θαλάσσιων οδών και παρέχουν οικονομική κάλυψη από τυχαίες ζημιές. Υπάρχουν επίσης και έξτρα ασφαλίσεις που καλύπτουν ακόμα περισσότερους κινδύνους, όπως πιο συγκεκριμένα ατυχήματα, ζημιά ή απώλεια κατά τη φόρτωση, λόγω αμέλειας ή λόγω κλοπής.


Η μεταφορική εταιρεία έχει ιδιόκτητο στόλο ή χρειάζονται εξωτερικοί συνεργάτες;

Οι εξωτερικοί συνεργάτες στον κόσμο των μεταφορών είναι συχνό φαινόμενο και πολλές φορές απαραίτητο. Όσον αφορά τον στόλο που θα αναλάβει το φορτίο σας ωστόσο, σημασία έχει και το "μέγεθος" της συμβολής τους. Αν για παράδειγμα μία μεταφορική εταιρεία έχει ιδιόκτητο στόλο και χρειάζεται έναν εξωτερικό συνεργάτη για ένα συγκεκριμένο είδος φορτηγού, και κάποια άλλη δεν έχει ιδιόκτητο στόλο κι έχει συνεργάτες που προμηθεύουν φορτηγά, στην πρώτη περίπτωση οι διαδικασίες είναι λιγότερο περίπλοκες και πιο ξεκάθαρες. Η συμβουλή μας είναι να βρείτε έναν συνεργάτη που διαθέτει ιδιόκτητο στόλο οχημάτων, γιατί έτσι υπάρχει καλύτερος έλεγχος φορτίων και αποστολών, άμεση επικοινωνία με την επιχείρηση, μεγαλύτερη ασφάλεια εμπορευμάτων και σαφής κι αξιόπιστη πληροφόρηση.

Μάθετε περισσότερα στο “Ιδιόκτητος στόλος: 5 οφέλη για τις μεταφορές των επιχειρήσεων”.

Τι εμπειρία έχει στις μεταφορές, αλλά και στη δική σας βιομηχανία;

Όταν ψάχνετε μεταφορική εταιρεία, φροντίστε να μάθετε για την εμπειρία της τόσο στον κόσμο των μεταφορών γενικά, όσο και στον τομέα σας. Άλλες απαιτήσεις έχει η χαρτοβιομηχανία για τη μεταφορά (μάθετε περισσότερα εδώ), άλλες τα τρόφιμα ή τα φάρμακα, και άλλες τα οχήματα ή τα βαριά μηχανήματα (δείτε εδώ).

Η εμπειρία είναι επίσης απαραίτητη και για το προσωπικό της. Μία αξιόπιστη μεταφορική, έχει έμπειρους οδηγούς που μπορούν να αναλάβουν με σιγουριά κάθε φορτίο, αλλά και κάθε δρομολόγιο.

Ποιο είναι το ιστορικό της (track record);

Μία από τις πιο σημαντικές έρευνες που θα χρειαστεί να κάνετε. Για να μάθετε για το ιστορικό της και το επίπεδο της επιτυχίας της μεταφορικής εταιρείας, η πιο αξιόπιστη πηγή είναι το ίδιο το πελατολόγιό της. Δείτε τα σχόλια στα social media (π.χ. Facebook, Instagram, LinkedIn) αν είναι ενεργή, ή βρείτε κριτικές με μία απλή αναζήτηση στην Google. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ κατά την αξιολόγησή σας.

 

Τι φορτία μπορεί να αναλάβει η υποψήφια μεταφορική εταιρεία;

Μάθετε για το είδος των φορτίων που μπορεί να αναλάβει. Αυτό είναι εξίσου σημαντικό για τις επιχειρήσεις που έχουν ευπαθή φορτία, δηλαδή ευαίσθητα εμπορεύματα που απαιτούν μεγάλη προσοχή στον χειρισμό και στη μεταφορά. Δεν μπορούν όλες οι μεταφορικές να αναλάβουν όλα τα φορτία. Για παράδειγμα, κάποιες μεταφορικές εταιρείες δεν αναλαμβάνουν εύθραυστα προϊόντα, ή δεν είναι σε θέση να μπορούν να ελέγχουν τις συνθήκες της μεταφοράς για ευαίσθητα εμπορεύματα που χρειάζονται συγκεκριμένη θερμοκρασία. Βρείτε έναν συνεργάτη που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις μοναδικές σας ανάγκες και να διασφαλίσει ότι τα φορτία σας θα παραδίδονται πάντα με φροντίδα και ασφάλεια.

 

Ποια είναι η κοστολόγησή της;

Το κόστος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιλογή ενός συνεργάτη. Σας συμβουλεύουμε να ζητήσετε προσφορές από πάνω από μία μεταφορική εταιρεία, για να μπορείτε να συγκρίνετε τα διαφορετικά κόστη και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά και να μάθετε σχετικά με την πολιτική των πληρωμών (π.χ. αν δέχονται μόνο μετρητά, ή πληρωμή μόνο με αντικαταβολή). Σημαντικό ρόλο στην κοστολόγηση θα παίξουν και οι διεθνείς εμπορικοί όροι Incoterms και οι Γενικοί Όροι μεταφοράς. Μπορείτε να βρείτε τους ανανεωμένους εδώ.

 

Πώς είναι η εξυπηρέτηση πελατών τους;

Η εξυπηρέτηση πελατών είναι επίσης ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την αξιοπιστία σε μια μεταφορική εταιρεία. Αν δεν μπορείτε να τους βρείτε εύκολα πριν τη μεταφορά, σίγουρα δεν θα μπορείτε να τους βρείτε εύκολα κατά τη διάρκειά της. Δεν είναι όλες οι μεταφορικές πάντα διαθέσιμες και μια επιχείρηση πρέπει να είναι σίγουρη ότι ο νέος της συνεργάτης θα μπορεί να εξυπηρετήσει. Αν στην επικοινωνία σας κατά την προσπάθεια εύρεσης μεταφορικής, νιώσετε οποιαδήποτε δυσαρέσκεια, ίσως να είναι ένα σημάδι που θα πρέπει να εμπιστευτείτε και να κοιτάξετε αλλού.

 

Γιατί ο όμιλος KARASSULIS είναι ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης στη μεταφορά εδώ και 30 χρόνια;

 

  1. Γιατί έχουμε τον πλήρη έλεγχο κάθε μεταφοράς, εξοπλίζοντας τους τράκτορες και τα trailer με GPS trackers τελευταίας τεχνολογίας, ελέγχοντας οτιδήποτε σχετίζεται με τη μεταφορά από και προς την Ιταλία: συνθήκες, οδική συμπεριφορά, δρομολόγιο, εκτιμώμενη ώρα παράδοσης και πολλά ακόμη.

  2. Μπορούμε να προσφέρουμε ένα σύνολο υπηρεσιών, αναλαμβάνοντας FTL και LTL* αποστολές όλη την εβδομάδα, έχοντας ιδιόκτητες αποθήκες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιταλία για βραχεία και μακρά αποθήκευση ξηρών εμπορευμάτων. Διαθέτουμε επίσης γραφεία και προσωπικό σε Ελλάδα και Ιταλία για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ολιστικά, άμεσα κι αποτελεσματικά τις μεταφορές ανάμεσα σε αυτές τις δύο χώρες.

  3. Διαθέτουμε μεγάλη ευελιξία και μπορούμε να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε συνθήκη που θα απαιτήσει αλλαγή του δρομολογίου, της ώρας παραλαβής ή παράδοσης, με πολλαπλές αναχωρήσεις μέσα στην εβδομάδα, τόσο για FTL όσο και για LTL αποστολές, αλλά και για συνδυασμένες μεταφορές.

  4. Προσφέρουμε δύο ειδών ασφαλίσεις, CMR και All Risk, που διαμορφώνονται ανάλογα με το φορτίο και την οικονομική δυνατότητα της επιχείρησης.

  5. Διαθέτουμε ιδιόκτητο στόλο 30 τρακτόρων και 70 trailer, που ανανεώνεται συχνά, ελέγχεται και συντηρείται πριν από κάθε δρομολόγιο και που αποστέλλεται κάθε εβδομάδα για οποιοδήποτε φορτίο προκύψει, σε όλη την Ιταλία και την Ελλάδα. Έχουμε αναπτύξει επίσης ένα μεγάλο δίκτυο έμπιστων συνεργατών για πολύ εξειδικευμένες μεταφορές.

  6. Μπορούμε να αναλάβουμε ουσιαστικά οτιδήποτε μπορεί να μεταφερθεί: από χαρτί ή τρόφιμα, αγροτικά προϊόντα και μηχανήματα, μέχρι οχήματα, εξαρτήματα, βαριά μηχανήματα, βιομηχανικό εξοπλισμό ή πρώτες ύλες. Δείτε τις βιομηχανίες που εξυπηρετούμε εδώ.

  7. Είμαστε υπερήφανοι για τις αξιολογήσεις μας και τις απαιτητικές μεταφορές που έχουμε φέρει εις πέρας. Πάντα on-time και με γνώμονα την ασφάλεια και την αμεσότητα, έχουμε εδραιώσει πιστοποιημένες διαδικασίες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια κάθε εμπορεύματος.

  8. Γιατί είμαστε σε θέση να αναλάβουμε ευαίσθητα εμπορεύματα, ελέγχοντας πλήρως τις συνθήκες μεταφοράς, διαθέτοντας φορτηγά με ανοιγόμενη οροφή για δυνατότητα χρήσης γερανού και curtainsided trailers για φόρτωση απο τις εκατέρωθεν πλευρές των φορτηγών.

  9. Προσφέρουμε οικονομικές λύσεις και πλήρως προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησής σας και των πολύτιμων φορτίων σας. Μπορείτε να το ανακαλύψετε ζητώντας προσφορά εδώ.

  10. Είμαστε πάντα δίπλα στις επιχειρήσεις, σε κάθε απαίτηση και πρόβλημα, με συνεχή επικοινωνία, από την παραλαβή μέχρι την τελική παράδοση. 

 

Επωφεληθείτε από ολοκληρωμένες λύσεις στη μεταφορά κάθε εμπορεύματος και ζητήστε σήμερα προσφορά.

 

Share this post: 

Η εταιρία KARASSULIS S.A. ιδρύθηκε το 1988 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο τις διεθνείς οδικές διαμεταφορές από και προς την Ιταλία.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνείς Μεταφορές | Karassulis S.A.

9ο ΧΛΜ. Θεσσαλονίκης - Αθηνών - 57400 Σίνδος - Τ.Θ. 34

+30 2310797161

+30 2310796764

karassulis@karassulis.gr