+30 2310 797161
karassulis@karassulis.gr
FAQ

FAQ

H εταιρία μας αναλαμβάνει τη μεταφορά εμπορευμάτων στο δίκτυο Ελλάδα- Ιταλία μόνο για λογαριασμό εταιρειών και επαγγελματιών. Τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούμε να καλύψουμε ζήτηση μεταφοράς από ιδιώτες.

Είναι συντόμευση της αγγλικής φράσης FULL TRUCKLOAD και αναφέρεται στις αποστολές που καλύπτουν ολόκληρο τον χώρο του φορτηγού. Το βάρος του φορτίου δεν μπορεί να ξεπερνά τους 25 τόνους. Οι χρόνοι παράδοσης είναι συντομότεροι και η μεταφορά γίνεται άμεσα χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.
Αντιθέτως τα LTL φορτία(LESS THAN TRUCKLOAD) είναι μικρότερες αποστολές που καταλαμβάνουν ένα μέρος του φορτηγού, συνδυάζονται με άλλες αποστολές και έχουν μεγαλύτερο χρόνο παράδοσης.

Ναι. Εχουμε πολλαπλές αναχωρήσεις κατα την διάρκεια της εβδομάδας. Τα FTL φορτία αναχώρουν καθημερινά ενώ τα LTL φορτία συγκεντρώνονται στα κέντρα περισυλλογής μας και αναχωρούν ανα 2 ημέρες.

Το μεταφορικό έργο της εταιρίας μας εκτελείται βάσει της διεθνούς συνθήκης CMR και των όρων που τη διέπουν. Σε περίπτωση ζημίας προβλέπονται αποζημιώσεις της τάξεως των 10€ ανά κιλό περίπου, σε εμπορεύματα που έχουν υποστεί ζημιά με ευθύνη του μεταφορέα και μόνο στις περιπτώσεις:

  1. Πρόσκρουσης ή ανατροπής ή πυρκαγιάς του οχήματος.
  2. Ναυαγίου του καραβιού στο οποίο επιβαίνει το όχημα.

Σε συνεργασία με την ασφαλιστική μας εταιρία, μπορούμε να παρέχουμε έξτρα ασφάλιση Ρήτρα Α, με την οποία μπορείτε να ασφαλίσετε:

  1. την αξία του εμπορεύματος βάσει του τιμολογίου του
  2. (προαιρετικά) την αξία του τιμολογίου του ναύλου και
  3. (προαιρετικά) ένα 10% των δύο προαναφερθέντων για έξτρα έξοδα

Η ασφάλεια αυτή (Ρήτρα Α) καλύπτει όλους τους κινδύνους εκτός από περιπτώσεις στις οποίες δεν ευθύνεται ο μεταφορέας, όπως για παράδειγμα την κακή συσκευασία των εμπορευμάτων ή τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε συγκεκριμένα εμπορεύματα όπως μεταχειρισμένα, ασυσκεύαστα μηχανήματα, λουλούδια/φυτά, εμπορεύματα σε υγρή μορφή και οικοσκευές, μπορούμε επίσης να παρέχουμε έξτρα ασφάλεια (Ρήτρα C), η οποία όμως καλύπτει την αξία των εμπορευμάτων μόνο σε περιπτώσεις πρόσκρουσης ή ανατροπής ή πυρκαγιάς του οχήματος ή ναυαγίου του καραβιού στο οποίο επιβαίνει.

Φυσικα! Οι προϋποθέσεις για αναλάβουμε μια τέτοια αποστολή είναι να το δέμα να συνοδεύεται από τιμολόγιο και να μην περιέχει προσωπικά είδη.

Οι πωλητές μας μπορούν άμεσα να σας αποστείλουν έναν τιμοκατάλογο προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες. Σε περιπτώσεις φορτώσεων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προτείνουμε ναύλο μεταφοράς με συγκεκριμένη χρονική ισχύ

Μεταφέρουμε οτιδήποτε μπορεί να μεταφερθεί. Ο κύριος όγκος  της δραστηριότητας μας είναι τα υλικά συσκευασίας, παράγωγα χαρτιού, υαλικά,ανταλλακτικά, οικοδομικά υλικά  και μηχανήματα.

Η κύρια ενασχόληση μας είναι ο άξονας Ελλάδα-Ιταλία. Όμως με το δίκτυο συνεργατών μας μπορούμε να αναλάβουμε αποστολές για όλη την Ευρώπη.

Ναι, ο στόλος μας αποτελείται από 30 ελκυστήρες(τράκτορες), 70 ρυμουλκούμενα(trailer). Επίσης διαθέτουμε 3 μικρότερα οχήματα με υδραυλική πόρτα για παραδόσεις εντός πόλεως.

‘Ολα μας τα trailer είναι curtainsided δηλαδή με μουσαμά-κουρτίνα που επιτρέπει την φόρτωση απο τις εκατέρωθεν πλευρές του φορτηγού. Επίσης η πλειονότητα των μέσων έχουν ανοιγόμενη οροφή για την φόρτωση με γερανό. Στις ιδιόκτητες αποθήκες μας χρησιμοποιούμε περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα (κλαρκ) ικανά για την μετακίνηση παλετών με βάρος έως και 4,5τόνους.

Ναι, στις ιδιόκτητες αποθήκες μας στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Modena υπάρχει διαθέσιμος χώρος για βραχεία και μακρά αποθήκευση. Ρωτήστε μας για την διαθεσιμότητα.

Δεν είστε σίγουροι ποια λύση ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σας;

Η εταιρία KARASSULIS S.A. ιδρύθηκε το 1988 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο τις διεθνείς οδικές διαμεταφορές από και προς την Ιταλία.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνείς Μεταφορές | Karassulis S.A.

9ο ΧΛΜ. Θεσσαλονίκης - Αθηνών - 57400 Σίνδος - Τ.Θ. 34

+30 2310797161

+30 2310796764

karassulis@karassulis.gr