+30 2310 797161
karassulis@karassulis.gr
Χαρτοβιομηχανία: Τι να προσέξετε για τη μεταφορά χαρτικών προϊόντων

Χαρτοβιομηχανία: Τι να προσέξετε για τη μεταφορά χαρτικών προϊόντων

Χαρτοβιομηχανία: Τι να προσέξετε για τη μεταφορά χαρτικών προϊόντων

Τι ανάγκες υπάρχουν για τη χαρτοβιομηχανία και τη μεταφορά της; Τι πρέπει να εξασφαλίζει μια μεταφορική εταιρεία όταν μεταφέρει χαρτικά προϊόντα;

 Η χαρτοβιομηχανία πρόκειται για έναν κλάδο που σε καιρούς αναταραχής -και όχι μόνο- αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις. Αυτό γιατί υπάρχει ραγδαία πτώση του έντυπου, αλλά πρωτοφανή αύξηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο που χρειάζεται χαρτοπολτό, χαρτοκιβώτια και υλικά συσκευασίας. Σε αυτές τις αλλαγές προστίθεται και η αυξανόμενη ανάγκη του πλανήτη για την προστασία του, που με τη σειρά της επέφερε την αύξηση του ανακυκλώσιμου χαρτιού.

Πρέπει να προσθέσουμε επίσης και το γεγονός πως στον σύγχρονο κόσμο, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στοχεύουν στην παγκόσμια αγορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ο ανταγωνισμός και κατ' επέκταση οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις για να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Δεν υπάρχει πλέον το περιθώριο για αναμονές στις παραδόσεις και για απρόβλεπτα στις μεταφορές. Που σημαίνει ότι η αλυσίδα ζήτησης-παραγωγής-προσφοράς προϊόντων κι αγαθών, είναι ακόμα πιο σφιχτή.

Όλα αυτά είναι σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διανομής των προϊόντων γενικότερα και πόσω μάλλον σε ό,τι αφορά τη χαρτοβιομηχανία. Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν άμεσα, όχι μόνο τον τρόπο, αλλά και την ποσότητα και την αμεσότητα, κι έτσι πλέον δεν είναι τόσο προβλέψιμο το μοντέλο ζήτησης και προσφοράς. Κάτι που κάνει την ανάγκη για ασφαλή κι αποτελεσματική μεταφορά χαρτικών προϊόντων επιτακτική.

 

Πώς μπορεί να προστατευτεί η χαρτοβιομηχανία στη μεταφορά;

 Όλα τα χαρτικά προϊόντα, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν δύο πολύ μεγάλους εχθρούς: τη θερμότητα και την υγρασία. Για να παραμείνει ακέραια η σύστασή τους και να μην αλλοιωθεί, πρέπει να προστατευτούν από:

 

Υγρασία

Όπως ακριβώς το χαρτί κατασκευάζεται σε διάφορα μεγέθη, έτσι και το κάθε χαρτικό προϊόν έχει διαφορετικά επίπεδα υγρασίας, πάντα ανάλογα με την τελική χρήση. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η υγροσκοπικότητα, δηλαδή η δυνατότητα να λαμβάνει και να διατηρεί μόρια νερού από το περιβάλλον. Με απλά λόγια, να μαζεύει την υγρασία που βρίσκεται γύρω του και να τη διατηρεί στο εσωτερικό του.

Γι' αυτό για τη χαρτοβιομηχανία είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα υγρασίας στο περιβάλλον που μεταφέρονται ή διατηρούνται. Απότομες αλλαγές στην υγρασία τις περισσότερες φορές οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές στην υφή των προϊόντων, την ανθεκτικότητα και το χρώμα. Επίσης, αν η υγρασία υπερβεί τα όρια, τα χαρτικά τείνουν να διογκώνονται και να γίνονται πιο βαριά, τσαλακωμένα ή στρεβλωμένα.

 

Θερμοκρασία

Η χαρτοβιομηχανία και τα προϊόντα της δεν είναι μόνο ευαίσθητα στην υγρασία, αλλά και στη θερμοκρασία, μιας και αυτά τα δύο στοιχεία είναι άμεσα αλληλένδετα. Απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία που μεταφέρονται, προκαλούν «σοκ» στο αρχικό υλικό, που είναι το χαρτί, και χαλάνε την ομοιομορφία του, την υφή του και το χρώμα του.

Η διάρκεια ζωής των χαρτικών εξαρτάται από το ίδιο το χαρτικό υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του. Από το ποια είναι η σύνθεσή του, οι ίνες του, οι χημικές ουσίες που εισάχθηκαν και το βάρος, μέχρι το πάχος και το μήκος του, όλα αυτά επηρεάζουν τη διάρκεια του τελικού προϊόντος. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν μπορεί -ουσιαστικά και πρακτικά- να αλλαχθεί στη μεταφορά. Η κατάλληλη θερμοκρασία όμως και η διατήρησή της, μπορούν να επηρεάσουν, όχι μόνο τα επίπεδα της υγρασίας, αλλά και τη διάρκεια ζωής του, το πόσο εύκαμπτο είναι, το πόσο εύθραυστο και το πόσο ευαίσθητο είναι στη ζημιά.

 

Πώς ο όμιλος KARASSULIS εξασφαλίζει την ασφάλεια στη χαρτοβιομηχανία;

 Από χαρτοπολτό και χαρτοκιβώτια, μέχρι υλικά συσκευασίας και ανακυκλωμένο χαρτί, στον όμιλο KARASSULIS προσφέρουμε αξιόπιστες μεταφορές χαρτικών προϊόντων. Διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες άδειες και τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για να εξασφαλίσουμε τη βέλτιστη διασφάλιση του κάθε φορτίου.

 

  • Πλήρως εξοπλισμένος ιδιόκτητος στόλος

Στον όμιλο KARASSULIS έχουμε πλήρως εξοπλισμένο, ιδιόκτητο στόλο τρακτόρων και trailer, όλα οπλισμένα με gps. Έτσι, όχι μόνο ξέρουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται το κάθε φορτίο, άσχετα με το αν έχει χρειαστεί αλλαγή τράκτορα, αλλά και τις συνθήκες στις οποίες μεταφέρεται.

 

  • Έλεγχος & ασφάλεια

Πέρα από τη θερμοκρασία και την υγρασία που ελέγχεται και παρακολουθείται, προστατεύουμε τη χαρτοβιομηχανία και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες που ενδεχομένως να αλλοιώσουν την ποιότητα των προϊόντων, όπως η βρωμιά, η σκόνη και η ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, μεριμνούμε πάντα για τα χαρτικά ώστε να μένουν άθικτα, προστατεύοντάς τα από έξτρα συμπιέσεις, προσκρούσεις ή τριβές.

 

  • Όχι μόνο μεταφορά, αλλά και αποθήκευση

Στον όμιλο KARASSULIS, πέρα από τη μεταφορά προϊόντων από την Ελλάδα προς την Ιταλία κι αντίστροφα, παρέχουμε βραχεία και μακρά αποθήκευση σε ιδιόκτητους, κατάλληλα εξοπλισμένους και στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους, συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ. Μάλιστα, οι αποθήκες μας είναι εξοπλισμένες και με κάμερες ασφαλείας, ενώ παράλληλα πληρούν και διαθέτουν όλα τα μέτρα πυροπροστασίας.

 

Αν λοιπόν η επιχείρησή σας έχει μερίδιο στη χαρτοβιομηχανία, επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπό μας ή ζητήστε προσφορά.

Share this post: 

Η εταιρία KARASSULIS S.A. ιδρύθηκε το 1988 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο τις διεθνείς οδικές διαμεταφορές από και προς την Ιταλία.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνείς Μεταφορές | Karassulis S.A.

9ο ΧΛΜ. Θεσσαλονίκης - Αθηνών - 57400 Σίνδος - Τ.Θ. 34

+30 2310797161

+30 2310796764

karassulis@karassulis.gr