+30 2310 797161
karassulis@karassulis.gr
Πώς εξασφαλίζεται η ασφάλεια εμπορευμάτων στη μεταφορά; 3 Βασικοί άξονες

Πώς εξασφαλίζεται η ασφάλεια εμπορευμάτων στη μεταφορά; 3 Βασικοί άξονες

Πώς εξασφαλίζεται η ασφάλεια εμπορευμάτων στη μεταφορά 3 Βασικοί άξονες

Τι πρέπει να προσέχετε στη μεταφορά εμπορευμάτων; Πώς επιτυγχάνεται η ασφάλεια εμπορευμάτων; Σε τι πρέπει να δίνετε προσοχή και τι πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων; Πώς μια μεταφορική εταιρεία μπορεί να προστατέψει τα εμπορεύματά σας και την επιχείρησή σας;

Αν έχετε απαντήσεις πάνω σε όλα τα παραπάνω, ή ακόμα κι αν έχετε μια σφαιρική και εμπεριστατωμένη γνώση πάνω στο θέμα των μεταφορών, τότε είναι σίγουρο πως η επιχείρησή σας θα βγει κερδισμένη από κάθε μεταφορά των εμπορευμάτων της και θα είναι μονίμως καλυμμένη σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

 

Γιατί πρέπει πάντα να απαιτείται η ασφάλεια εμπορευμάτων;

Όπως όλοι μας ξέρουμε, όταν πρόκειται για μεταφορά οποιουδήποτε φορτίου, προς οπουδήποτε, υπάρχει πάντα ένας σοβαρός κίνδυνος κάτι να πάει στραβά. Αυτό που οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ακόμα καλύτερα όμως είναι πως, αν κάτι δεν πάει καλά στη μεταφορά ή την ασφάλεια εμπορευμάτων, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί η ζημιά. Ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης ή κρίσης, όπως ο κορωνοϊός, που έχουν τεράστια επιρροή στην παγκόσμια οικονομία και κυρίως στον τομέα των μεταφορών, η ικανότητα των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν άμεσα και να αντέξουν το όποιο χτύπημα ξαφνικής απώλειας εμπορευμάτων, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο.

Οι πιο βασικοί λόγοι που πρέπει να απαιτείται η ασφάλεια εμπορευμάτων και η τήρηση των μέτρων για την επίτευξής της:

  • Γιατί τα τροχαία ατυχήματα, ειδικά για τη χώρα μας, είναι από τους σημαντικότερους και συχνότερους λόγους ζημιάς, όχι μόνο εμπορευμάτων.
  • Γιατί, ένα όχημα που μεταφέρει προϊόντα, είναι μονίμως σε κίνδυνο από τη στιγμή που φεύγει από την αφετηρία του και μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.
  • Γιατί οι ληστείες, ειδικά σε μέρη με χαμηλή ασφάλεια ή σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αυξάνονται ραγδαία. Οι ληστείες που γίνονται σε φορτηγό εν κινήσει, είναι πολύ επιβλαβείς τόσο για το εμπόρευμα, την επιχείρηση και τη μεταφορική εταιρεία, όσο και για τον ίδιο τον οδηγό.
  • Γιατί οποιοδήποτε ατύχημα γίνει στον δρόμο, είναι επιβλαβές για τον οδηγό, το όχημα, την μεταφορική εταιρεία και την επιχείρηση, ενώ μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητική επίδραση τόσο σωματικά και οικονομικά, όσο και ψυχικά.

 

Ασφάλεια εμπορευμάτων: Γιατί, πώς, πού

Η ασφάλεια των εμπορευμάτων, για να είναι προσχεδιασμένη σωστά κι επιτεύξιμη, οφείλει να περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς άξονες:

 

Το φορτίο

Για να είναι εξασφαλισμένη η ασφάλεια του εμπορεύματος στην έναρξη της όλης διαδικασίας, πρέπει να είναι βέβαιο, πριν φτάσει το εμπόρευμα στο φορτηγό, πως δεν υπάρχει απώλεια από την αποθήκευσή του μέχρι τη στιγμή της μεταφοράς του. Στη συνέχεια, το εμπόρευμα πρέπει να διαθέτει ετικέτες και barcode, καθώς επίσης και να έρχεται πάντα με τα απαραίτητα χαρτιά (δελτία αποστολής, παραλαβής κ.λπ.) , έτσι ώστε να είναι καταγεγραμμένη η ποσότητα, η ημερομηνία, το βάρος, ο λήπτης και γενικά όλες οι πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και τη μεταφορά.

Πρέπει επίσης κάθε είδος προϊόν και αγαθό, να είναι κατάλληλα ασφαλισμένο και πακεταρισμένο, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του (π.χ. διαφορετική παλετοποίηση θέλει το χαρτί, διαφορετική η ντομάτα). Όσα προϊόντα είναι πιο "άτσαλα" τακτοποιημένα κι ασφαλισμένα, έχουν και μεγαλύτερο κίνδυνο ζημιάς. Να ξέρετε επίσης πως πολλές φορές, αν μία αποστολή δεν έχει το κατάλληλο πακετάρισμα, είναι στην κρίση της μεταφορικής εταιρείας και του οδηγού το αν θα αναλάβει τη μεταφορά του ή όχι.

 

Το φορτηγό

Αν λοιπόν είναι όλα σωστά πακεταρισμένα, παλετοποιημένα κι αποθηκευμένα, πάμε ουσιαστικά στο στάδιο της μεταφοράς. Γι' αυτό πρέπει να γνωρίζετε όλα όσα μπορεί να προσφέρει το ίδιο το φορτηγό που θα αναλάβει τη μεταφορά για το εμπόρευμα της επιχείρησής σας.

Το GPS tracking είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο για την ασφάλεια των εμπορευμάτων εν κινήσει. Γιατί όχι μόνο προστατεύει το όχημα, τον οδηγό ή τη διαδρομή, αλλά δίνει ένα τεράστιο εύρος ελέγχου στη μεταφορική εταιρεία. Με τις εξελιγμένες συσκευές GPS tracking, η μεταφορική γνωρίζει πάντα πού είναι το φορτίο και πότε θα φτάσει στον προορισμό του. Παράλληλα, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος κλοπής και βοηθά στο να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Η μεταφορική μπορεί ακόμη να έχει πλήρη επίγνωση για τις συνθήκες της μεταφοράς (θερμοκρασία, υγρασία), μια σημαντική γνώση ειδικά για ευαίσθητα προϊόντα. Γίνεται επίσης παρακολούθηση της οδικής συμπεριφοράς, όπως η ταχύτητα και οι απότομες κινήσεις, ενώ παρέχοντας και πληροφορίες στον οδηγό, τα συστήματα GPS αποτελούν και μέσο επικοινωνίας του οδηγού με το γραφείο κίνησης.

Μάλιστα, στον όμιλο KARASSULIS, τα δικά μας ανανεωμένα GPS trackers μετρούν και τις ώρες οδήγησης των οδηγών, υπενθυμίζοντάς τους τα διαλείμματα για ξεκούραση. Έτσι αποφεύγεται η κόπωση και η διαδρομή γίνεται ασφαλέστερη.

 

Τη μεταφορική εταιρεία

Όσον αφορά στη μεταφορική εταιρεία και την ασφάλεια εμπορευμάτων, πρέπει να γνωρίζετε εξαρχής κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη δυναμική της, τις υπηρεσίες που προσφέρει και τα μέτρα που η ίδια μπορεί να λάβει. Αρχικά, τι προϊόντα μπορεί να μεταφέρει; Μόνο ξηρά φορτία; Έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για βαριά μηχανήματα ή ειδικές μεταφορές; Στον όμιλο KARASSULIS, αναλαμβάνουμε να μεταφέρουμε από και προς την Ιταλία, τις περισσότερες βιομηχανίες της αγοράς: χαρτοβιομηχανία, βιομηχανικός και αγροτικός εξοπλισμός, αγροτικά προϊόντα και πρώτες ύλες, ειδικές μεταφορές, μέχρι αυτοκίνητα.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε τις εγγυήσεις που μπορεί να προσφέρει. Στον όμιλο KARASSULIS δίνουμε την επιλογή για δύο εγγυήσεις, ανάλογα με το φορτίο σας και την οικονομική σας δυνατότητα. Στη συνέχεια, έχει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις; Αυτές οι πιστοποιήσεις ανανεώνονται; Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζετε και για τα φορτηγά που διαθέτει. Έχει δικό της στόλο; Είναι τα οχήματα ασφαλή; Μπορεί να εγγυηθεί για τους οδηγούς και τους υπαλλήλους της; Αναρωτηθείτε παράλληλα και για τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και πώς η μεταφορική μπορεί να ανταποκριθεί στην ασφάλεια του εμπορεύματος και της επιχείρησης.

 

Σημαντική συμβουλή για την ασφάλεια εμπορευμάτων: Οι διευθύνσεις των αποστολών και παραλαβών, το εμπόρευμα, οι ημερομηνίες και οι ώρες των δρομολογίων, οι απαραίτητες πληροφορίες που προκύπτουν από τις συνδυασμένες μεταφορές (δρομολόγια πλοίων, τραίνων, αεροπλάνων κ.λπ.) πρέπει να είναι γνωστοποιημένες σε όλους όσους εμπλέκονται στη μεταφορά: από την επιχείρηση, την μεταφορική εταιρεία και τον οδηγό, μέχρι τους υπεύθυνους για την παραλαβή και όλους όσους θα έρθουν "σε επαφή" με το εμπόρευμα ή τη μεταφορά.

 

Ασφάλεια εμπορευμάτων: Φύλαγε τα ρούχα σου, να τα 'χεις όλα

 

Αν στην επιχείρησή σας οι μεταφορές και η ασφάλεια των εμπορευμάτων είναι αναπόσπαστο κομμάτι, τότε καλό θα ήταν να δημιουργήσετε μια στρατηγική συνεργασία με μια μεταφορική εταιρεία που έχει την απαραίτητη γνώση, εμπειρία και τους πόρους για να σας προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Ο όμιλος KARASSULIS, έχοντας πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στις διεθνείς μεταφορές από την Ελλάδα στην Ιταλία και αντίστροφα, είναι στη θέση να προσφέρει ακόμα περισσότερα για μια ασφαλή μεταφορά:

  • Με GPS trackers, όχι μόνο στον τράκτορα, αλλά και στο trailer (ρυμουλκούμενο), για τον απόλυτο έλεγχο των φορτίων, ανά πάσα ώρα και στιγμή, άσχετα με την αλλαγή που ενδεχομένως να απαιτήσει η μεταφορά.
  • Με δυνατότητα έξτρα ασφάλισης (CMR και All Risk).
  • Με δίκτυο έμπιστων συνεργατών που ενισχύουν τις συνδυασμένες μεταφορές. (ΛΙΝΚ άρθρου)
  • Με διασφάλιση της άριστης λειτουργίας του ιδιόκτητου στόλου φορτηγών και on spot service από ιδιόκτητο συνεργείο.
  • Με γραφεία και μεγάλους, στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μόντενα Ιταλίας, για αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στον πλήρη έλεγχο των μεταφορών από και προς την Ιταλία.
  • Με εξειδικευμένους και έμπειρους οδηγούς, κατάλληλα εκπαιδευμένους που μπορούν να διαχειριστούν κάθε δρομολόγιο, και ειδικούς που αναλύουν τους κινδύνους, τους αξιολογούν και εισάγουν τα απαραίτητα μέτρα.

 

Στις μεταφορές εμπορευμάτων υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε και κάποια που δεν μπορούμε. Στον όμιλο KARASSULIS τελειοποιούμε το πρώτο και προστατευόμαστε στο έπακρο για το δεύτερο.

Για κάθε μεταφορική ανάγκη της επιχείρησής σας, επικοινωνήστε μαζί μας ή ζητήστε προσφορά.

Share this post: 

Η εταιρία KARASSULIS S.A. ιδρύθηκε το 1988 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο τις διεθνείς οδικές διαμεταφορές από και προς την Ιταλία.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνείς Μεταφορές | Karassulis S.A.

9ο ΧΛΜ. Θεσσαλονίκης - Αθηνών - 57400 Σίνδος - Τ.Θ. 34

+30 2310797161

+30 2310796764

karassulis@karassulis.gr